hurtig-levering
sikker betaling

Aiayu

Nyheder fra Aiayu

By Malene Birger Mironia kjole sort

Bæredygtighed og design i fokus

Her hos Butik No9 elsker vi, når mode og bæredygtighed går hånd i hånd, og netop dette er fokuset hos det danske tøjmærke Aiayu. Hos Aiayu bliver der ikke gået på kompromis med kvaliteten hverken i design eller produktionen, hvor der kun bliver benyttet de bedste og mest bæredygtige stoffer, hvad enten det er cashmere, økologisk bomuld, Lamauld eller noget helt fjerde. 

Miljømæssig- og social ansvarlighed

Aiayu samarbejder med en lang række bæredygtige producenter, og har et stor fokus på både miljømæssig- og social ansvarlighed. Du kan derfor være sikker på at alt tøj fra Aiayu er med til at skabe gode og sunde arbejdspladser, og styrke de lokale forhold, i lande som Bolivia, Nepal og Mongoliet.
Det store fokus på ansvarlighed skinner også igennem på Aiayus valg og naturligt stærke og holdbare materialer, samt deres tidløse design. Disse fokusområder skaber sammen grundstenen i Aiayus filosofi omkring at købe mindre med bedre.

Fevila sweater i uld, lys grå fra By Malene Birger 4

Simpelt, gennemtænkt design

For Aiayu handler det i høj grad om at skabe smukke designs af naturens materialer, derfor benytter aiayu naturlige, ufarvede stoffer i størstedelen af deres striks. Med tanken om at gøre op med “brug og smid væk” kulturen, da Aiayu aktivt taget et valg om udelukkende at udsende to kollektioner om året, hvilket giver dem selv og deres produktionspartnere mere tid til at gennemtænke proces og design, så kvaliteten altid er sikret mange år frem.

Historien om Aiayu

Danske Aiayu blev stiftet af Maria Høgh Heilmann tilbage i 2005, og har lige siden fokuseret på, at skabe smukke, kvalitets designs af naturlige, bæredygtige materialer som gavner alle involverede i processen lige fra den lokale Bolivianske Lama hyrde, til forbrugeren.

Navnet Aiayu betyder sjæl, og kommer fra det oprindelige sydamerikanske folkeslag Aymaraerne, som gennem flere tusinde år har levet og opdrættet på Alpaka og Lamaer i bolivia, hvor meget af Aiayus produktion foregår i dag.