hurtig-levering
sikker betaling

Pels- og skindtøj fra Utzon

Nyheder fra Utzon

52255 JONI baby merino curly pelsjakke i farven bone white 2 fra Utzon - købes i Butik No9

Utzons pelse laves kun af de dygtigste pelsmagere

Da Pernille Utzon kommer fra en lang generation af pelsmagere, ved hun lige præcis, hvordan Utzons produktion skal foregå, for at sikre den bedste kvalitet. Det meste af Utzons produktion foregår i Danmark, Istanbul og Hong Kong, og arbejdet bliver foretaget af kun de dygtigste pelsmagere. Den høje kvalitet af materialerne samt det kvalitetssikrede håndarbejde giver Utzon muligheden for at skabe unikke produkter, der er skræddersyet til kundernes behov og ønsker.

Utzon bruger kun shearling-, fåre- og lammeskind, hvis det har opnået REACH Certificate of Compliance. Dette certifikat betyder blandt andet, at der bruges mindst muligt skadelige produkter ved farvning af materialerne.

Utzons holdning til bæredygtig tøjproduktion

Ifølge Utzon er en af de mange fordele ved pels- og skindprodukter, at de består af materialer, som naturen i forvejen har skabt helt af sig selv. Der bliver altså ikke brugt ekstra ressourcer fra naturen på at producere f.eks. pels, da det er et råmateriale skabt af naturen selv.

Når du køber tøj fra Utzon, tager du ansvar for naturen. Utzon er et brand, der er enormt bevidst om at integrere naturen som en del af deres verdenssyn. Når Utzon bruger gode og naturlige materialer, skaber de produkter af god kvalitet, der har en meget lang levetid. Tøj, der holder meget længe, er bedre for naturen, da man sørger for ikke at skulle smide ud og købe nyt lige så ofte, som hvis man køber billigt tøj af lav kvalitet.

13173 Line skindbukser i sort fra Utzon 4 - købes i Butik No9
52262 JAE baby merino curly pelsjakke i brun fra Utzon - købes i Butik No9

Hvor længe holder skindtøj fra Utzon?

Bæredygtighed og tøjs holdbarhed er en af Utzons mærkesager. Utzon laver primært pels- og skindtøj, og det hænger sammen med, at skind og pels er nogle af de mest holdbare materialer inden for tøjmaterialer.

Skind, pels og læder kan holde i mange generationer. Det er netop det, som Utzon finder så fantastisk ved netop disse naturskabte materialer. Afhængigt af om det er en jakke eller et par bukser, vil der være forskel på, hvor længe dit skindtøj holder sig pænt. Bukser bliver f.eks. slidt på en anden måde end en jakke, og måske bruger du også bukser i længere tid ad gangen, end du bruger din jakke.

Men i det store hele kan du sagtens regne med at have dit pels- eller skindtøj i 5-30 år.

Hvis du gerne vil sikre dig, at dit tøj fra Utzon bevarer kvalitet og udseende så godt som muligt, har det selvfølgelig stor betydning for, at du sørger for at vedligeholde det. 

Læs mere om vores anbefalinger under afsnittet “Vedligehold af dit skindtøj fra Utzon”.

Vedligehold af dit skindtøj fra Utzon

Vi anbefaler altid, at du søger rådgivning til, hvordan du bedst vedligeholder lige netop dit stykke tøj, så du ikke risikerer at ødelægge det. 

Alt efter om det handler om lyst eller mørkt skind, pels eller ruskind, kan der være stor forskel på, hvordan du skal vedligeholde tøjet. 

Så tag endelig kontakt, hvis du har brug for vejledning. Vi står altid klar til at hjælpe dig.

13173 Line skindbukser i nude fra Utzon - købes i Butik No9

Historien bag Utzon

Utzon blev etableret i 1990 af Pernille Utzon. Pernille Utzon kommer fra en familie, der har beskæftiget sig med skind og pelse i mange generationer og har dermed en kæmpe baggrundsviden, når det kommer til arbejdet med disse materialer. Hun er dog tværtimod bundet af traditioner, hvilket man tydeligt ser i de eksperimenterende styles, Utzon leverer sæson efter sæson. Utzon er et mærke, der er kendt for at bryde med traditionerne ved at nytænke og -skabe naturens rene og helt klassiske materialer.

Pernille Utzon er stor tilhænger af bæredygtighed. For hende er det essentielt, at tøjet er lavet af rene råvarer i ekstremt høj kvalitet. Og det både ser og mærker man tydeligt i Utzons sortiment og kollektioner. Utzons fornemmeste opgave er kun at stille sig tilfreds med de fineste pelse og skindvarer af højeste kvalitet.

Jo bedre dyrene bliver behandlet, jo flottere er deres pelse og dermed bliver slutproduktet også smukkest ved brugen af disse materialer. Derfor bruger Utzon primært skind og pels fra dyr, der kommer fra deres eget hjemland i Europa, da det er herfra, de bedste materialer kommer fra. 

Naturen har allerede skabt meget smukke og holdbare materialer, og Utzon har sat sig for at raffinere disse materialer. 

Vores tøj fra Utzon passer til enhver lejlighed

Med pels- og skindvarer fra Utzon i garderoben har du ikke kun tøj, der holder længe, men også tøj der kan styles til enhver anledning.
Har du et par Utzon skind-leggins, kan du bruge dem til hverdag med et par lækre sneaks og en crispy skjorte for et casual look i løbet af dagen. Og til et aften-look kan du spice det op med et par skønne stiletter. Omvendt kan du også skabe et meget hyggeligt look med en stor og vamset striktrøje. 

Vender vi sættet om, kan du både skabe et flot look med en vest eller frakke fra Utzon sammen med enten Utzon skind-bukser, -nederdel eller et par helt enkle jeans. Der er massere af muligheder for at dresse up med accessories og forskellige materialer med Utzons produkter.

Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan du kan style dit Utzon look.